Stress/ Burnout

Trots ben ik op Burnout Preventie Brabant, waar JIJ & Gezondheid zich bij heeft aangesloten. Dit is een vereniging van gekwalificeerde professionals die zich richt op preventie van stressklachten en burnout. Middels een multi-disciplinaire en integrale aanpak bieden wij maatwerktrajecten aan individuen. Daarnaast geven wij incompany workshops en kennissessies. Hierbij is duurzaam herstel het doel.

Wij zetten diverse metingen in om ernst en oorzaak van de stressklachten in beeld te brengen en een plan van aanpak te maken. Onderdeel hiervan is de HRV meting (Heart Rate Variability). Deze meting geeft gedetailleerd inzicht in stressfactoren, herstelgedrag en kwaliteit van rustmomenten en slaap. Gevolgen voor vitaliteit en gezondheid op korte en lange termijn komen in beeld.

Één van mijn klanten heeft de HRV meter gedragen tijdens de SensiTherapie. Op basis van de variatie in hartslag geeft deze meting aan of een activiteit bijdraagt aan stress (rode lijnen) of herstel van het lichaam (groene lijnen). Deze klant was tussen 9:30 en 12:00 uur bij mij voor een behandeling. Op de foto is mooi te zien dat er tijdens de SensiTherapie lichamelijk herstel heeft plaatsgevonden voor deze cliënt.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op: www.burnoutpreventiebrabant.nl.