Algemene informatie SSP

“If you want to improve the world,
start by making people feel safer.” Dr. Stephan Porges

Als ouders vind je het fijn als je kind lekker in zijn vel zit. Gelukkig is. Wanneer dat niet zo is ga je op zoek naar manieren/ therapie die je kind kunnen helpen. Wij hebben de laatste jaren veel rondgekeken voor onze dochter. Gezocht. Veel uitgeprobeerd. Soms met, soms zonder resultaat. Eind 2020 kwam deze bijzondere muziektherapie op ons pad. Muziektherapie ZONDER instrumenten. Gebaseerd op wetenschappelijke studies met goed resultaat en significante verbeteringen. Hier had ik (figuurlijk én letterlijk) wel oren naar.

Beide therapievormen zijn gebaseerd op de polyvagaal theorie van neurowetenschapper Dr. Stephen Porges. Deze theorie focust zich op wat er in het lichaam en het zenuwstelsel gebeurt, en legt uit hoe ons gevoel van veiligheid, of gevaar/ bedreiging, ons gedrag beinvloedt. Door middel van muziektherapie wordt het zenuwstelsel getraind en gekalmeerd om bewuster, beter gereguleerd en veerkrachtiger te zijn, zodat we ons veilig, gelukkig en gezond kunnnen voelen en effectiever kunnen reageren op de uitdagingen van het leven.

Ik ben me erin gaan verdiepen, en des te meer ik erover las des te enthousiaster ik werd. De keuze was dan ook snel gemaakt om met onze dochter deze therapie te volgen. Met opmerkelijke resultaten! Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding zelf te volgen en begeleid ik nu andere ouders of volwassenen met muziektherapie vanuit mijn praktijk.

Wat het ‘Safe and Sound Protocol’ precies inhoudt lees je op de volgende pagina’s.